fbpx

Byggnadsvård i Östergötland

Här hittar du information om byggnadsvård i Östergötland. Hitta föreningar & nätverk, butiker, kulturarv i fara och länsombud nära dig.

Byggnadsvård i Östergötland

Här hittar du information om byggnadsvård i Östergötland. Hitta föreningar & nätverk, butiker, kulturarv i fara och länsombud nära dig.

Föreningar & nätverk i Östergötland

Byggnadsvårdsnätverk

Östergötlands museum

Östergötlands museum är en stiftelse vars ändamål ska vara att bedriva och befrämja kulturminnesvård och övrig museal verksamhet liksom annan därmed förenlig verksamhet, förvalta dess fastigheter samt utveckla museiverksamheten.

Byggnadsvårdsbutiker i Östergötland

Byggnadsvårdsbutiker

Stilepok

Butik i centrala Vadstena som saluför produkter för Byggnadsvård. MEDLEMSRABATT: 10% på allt (utom nedsatta varor) i butiken för medlemmar.…

Gula listan i Östergötland

HotatGula listan

Ulaxvillan

Län: Östergötland Ort: Motala I Motala kommuns planbeskrivning över området Ekön 5, där Ulaxvillan befinner sig, beskrivs att kommunen önskar…
HotatGula listan

Kvarteret Druvan

Län: Östergötland Ort: Linköping En ny detaljplan för kvarteret Druvan i Linköping medger rivning av 1960-talsbebyggelse med utpekade kulturhistoriska värden,…
HotatGula listan

Vreta Lantmannaskola

Län: Östergötland Ort: Berg Vreta Lantmannaskola uppfördes 1954–59 då tre lantmannaskolor i Östergötland slogs samman. Skolan ritades av Nils Tesch,…
HotatGula listan

Carl Lundgrens villa, Varamon

Carl Lundgrens villa, kafé och pensionat som uppfördes på 1920-talet har nu Motala kommun beslutat att riva för att bereda plats åt Lalandias stugbyar.
Varamon har en kulturhistoria värd att bevara. Under förra sekelskiftet utvecklades Varamon som badort. Små kaféer och serveringar anlades och pensionat byggdes. Många av de gamla husen finns inte längre kvar. Men Lundgrens kafé, som blev ett välkänt begrepp bland både Motalabor och tillresta turister, är en av få kvarvarande byggnader från den epoken…

RäddatGula listan

Asylenparken i Vadstena

Sedan uppförandet av Vadstena Slott i mitten av 1500-talet har Slottsgatan utgjort en distinkt gräns mellan slottsträdgården och staden. Denna indelning som fortfarande är påtaglig är ett viktigt karaktärsdrag av stor betydelse för kulturmiljön. Genom historien har marken inom nuvarande Asylen 10 utgjort trädgård eller park, mestadels inhägnad och i offentlig ägo.

keyboard_arrow_up