Fd stationshuset i Fiskeby, Norrköping

Län: Östergötland
Ort: Fiskeby
Datum: 08-10-2014

Den gamla stationsbyggnaden i Fiskeby, uppförd 1873, hotas av rivning. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull och i en bebyggelseinventering från 1976 klassades den som skyddsvärd bebyggelse. Trafikverket avser lämna in en rivningsanmälan och till våren ska det övergivna stationshuset vara jämnat med marken. Norrköpings kommun har lagt upp planer för området där en helt ny infart till Norrköping västerifrån ska stå färdig inom tre år. Fiskeby-marken behövs för ändamålet.

Uppdateringar
Byggnaden är riven.

Externa länkar
Fiskeby station, spårlöst försvunnen | 2016-03-21
Anrika Fiskeby station ska rivas
Bortglömd men fortfarande intressant – Fiskeby station | NT.se 2011-10-21

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler