fbpx

Byggnadsvård i etern

Detta är sidan för dig som efter att ha läst igenom ett gäng texter ur vårt medlemsmagasin Byggnadskultur, kanske ställt någon fråga i vårt frågeforum, eller varit in och kikat på Gula listan och känner – jag vill ha mer! Här samlar vi allt vårt eter-material, det vill säga: videoklipp, podd och länkar till externt material.

Byggnadsvårdspodden

Vad händer när man sätter en teoretiker, en praktiker och en gör-det-själv:are tillsammans i en inspelningsstudio? Jo, har man tur blir det en podd!

Svante Helmbaek Tiren konstvetare och skribent, Anton Björklund, hantverkare och Josefina Fogelin, byggnadsvårdare, pratar om byggnadsvård ur olika synvinklar. I varje avsnitt intervjuas en gäst som är expert på ämnet för dagen.

Podden kan du lyssna på i mediespelaren här nedanför, eller via Spotify i din mobil.

Quiz

Vill du utmana dig själv eller någon du känner i frågor som rör byggnadsvård och arkitekturhistoria? Då ska du göra vårat quiz! Här kan du se våra tidigare sändningar, men missa inte att vi sänder live via Instagram varje fredag kl. 19:00.

Denna sektion uppdateras

Fönsterrenovering med Ulla och Stephan

Ulla Skoog och Stephan Fickler befinner sig på Skansen inför Fönsterrenoveringens dag. Här går de igenom ett gäng fönster och ser efter hur de enkelt kan renoveras och underhållas.

#1 Fönsterrenoveringens dag

#2 Underhåll dina fönster

#3 Laga trasigt kitt

#4 Skrapa och måla

#5 Byta och kitta glas

#6 Lär dig mer

Husesyn med Ulla och Stephan

Skådespelaren och komikern Ulla Skoog besöker tillsammans med Svenska byggnadsvårdsföreningens Stephan Fickler husen som är värda att bevara.

Här kan du lyssna på alla avsnitt

Föredrag och webinar

Kakelugnsmakeri på Österbybruks herrgård

Övrigt videos

Lerbruk på Österbybruk

Rundtur på Årås säteri

Digital stadsvandring i Eskilstuna

Ödeshusvandring med Robert Danielsson

Ett friluftsmuseum som lektionssal
Hantverk på Jamtli

Nio liv – en berättelse om ett hus

Göteborgs stadsteater fönsterrenoverar

Meny