Fråga en expert!

Här har vi samlat våra medlemmars frågor om praktisk byggnadsvård. Vare sig du söker svar om isolering, färgsättning eller plåtfasader är chansen stor att svaret finns här.

Som medlem kan du ställa din byggnadsvårdsfråga i formuläret.
Är du inte medlem kan du ändå läsa våra frågor och svar.

Har du frågor om vår verksamhet i övrigt är du alltid välkommen att maila.

Byggnadsvårdsfrågor

Isolering vid murstock

Vi byter golv i ett sovrum på övervåningen i vårt hus (som antagligen är från tidigt 1900-tal) och har funderingar på vilken isolering vi ska välja närmast murstocken?

Byggnadsvårdsfrågor

Sprucket papptak i köket

Har ett hus från 1800 talet med kök som troligen renoverades på 1930 talet. Innertaket, någon form av papptak, har plötsligt spruckit tvärs över rummet. Troligen triggat av att huset i vinter är uppvärmt, det brukar vara oeldat. Hur lagar jag det?

Byggnadsvårdsfrågor

Fukt i stenhus

Vi har köpt ett hus, där ytterväggarna består av sten med kalkbruk på fasaden. Insidan är troligen tapet/målat på träfiberskiva. Det är mycket fukt i huset vilket gör att den varma luften kondenserar på kalla fönster. Hur blir vi av med problemet?

Byggnadsvårdsfrågor

Svårt att tvätta bort limfärg

Vi renoverar ett rum där taket är målat med limfärg på spännpapp. Stora delar av taket är väldigt fint och pappen är mestadels hel. Hur mycket jobb är det att rätta till resten? Måste jag måla om hela taket?