Fråga en expert!

Här har vi samlat byggnadsvårdsfrågor från magasinet Byggnadskultur och vår frågebank, sedan flera år tillbaka. Vare sig det handlar om isolering, färgsättning eller plåtfasader är chansen stor att vi svarat på en fråga om det under åren. Välkommen att ta del av vår kunskap!

Sök bland våra byggnadsvårdsfrågor (du som är inloggad medlem även ställa en fråga nedan):

Byggnadsvårdsfrågor

Gammal dörr kontra ny

Hej! En karrossoripaneldörr från 1950-talet med ullfilt kontra en nytillverkad dörr – vad skiljer dem åt när det gäller förmåga att hålla värmen i huset? Gärna ett faktiskt tal som jag kan använda i samtal.

Byggnadsvårdsfrågor

Isolera övervåning och vind på timmerhus från 1920

Vi har ett timmerhus från 20-talet med oinredd och oisolerad övervåning. Huset har idag ingen vind, utan bara bjälklag. Det som är gjort är att teglet är utbytt till plåt. Utanpå yttertaker ligger det ett lager med masonit, sedan läkt och plåt. Även väggarna på övervåningen har masonit mellan timret och ytterpanelen, men inte där vinden ska vara. Det finns ingen vindpapp på övervåningen, bara på undervåningen. Huset har mansardtak (halvvalmat?).

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!