fbpx

Fråga en expert!

Här har vi samlat byggnadsvårdsfrågor. Vare sig det handlar om isolering, färgsättning eller plåtfasader är chansen stor att vi svarat på en fråga om det under åren. Använd gärna sökfunktionen nedan!

Vill du fråga oss? Det bästa sättet att få ett snabbt svar är att mejla eller ringa ett av våra länsombud. Är du medlem hos oss, och inloggad på sidan, kan du även ställa en fråga här.

Inte medlem? Även du som inte är medlem kan läsa våra frågor och svar. (Men bli medlem ändå!) Välkommen att ta del av vår kunskap!

Byggnadsvårdsfrågor

Vad betyder dubbelrörning, rappning och väf?

Vi har köpt ett gammalt stationshus byggt 1915. Plankstomme m panel på fasad och många innerväggar. Huset finns i Grästorps kommun i Trökörna socken, öster om Trollhättan. Finns beskrivning av huset i boken “Nissebrobanan – ett 75års jubileum” men vi förstår inte riktigt vad det betyder och har inte heller hittat via er hemsida, nätet eller grupper på Facebook.

Byggnadsvårdsfrågor

Behandla golv i lokal med slitage?

Vi lägger nytt golv i ett gammalt pensionat (matsalen) som vi hoppas att det ska bli igen och förväntar oss ett ganska stort slitage. Funderar att linoljeförnissa det och skulle gärna höra era åsikter om det.

Byggnadsvårdsfrågor

Ventilation i hus från 30-talet

Vi behöver se över ventilationen i vårt hus från 30-talet. Förutsättningarna för självdrag har försämrats genom tidigare tilläggsisolering av fasad och fönsterbyten och nu byte av uppvärmningssystem från eldning till bergvärme. Hur ska vi tänka för att förbättra ventilationen och vilka val ska vi göra för att det ska passa estetiskt?

Meny