fbpx

Fråga en expert!

Här har vi samlat våra medlemmars frågor om praktisk byggnadsvård. Vare sig du söker svar om isolering, färgsättning eller plåtfasader är chansen stor att svaret finns här.

Som medlem kan du ställa din byggnadsvårdsfråga i formuläret.
Är du inte medlem kan du ändå läsa våra frågor och svar.

Under perioden juli-augusti kan svar dröja med anledning av semestertider.

Har du frågor om vår verksamhet i övrigt är du alltid välkommen att maila.

Detta innehåll är begränsat till inloggade användare. Logga in för att ta del av innehållet.

Byggnadsvårdsfrågor

Reparera golvplankor med insektsangrepp

Vi håller på att slipa bort färgen på våra gamla trägolv i ett hus från 1800-talet. Och det visar sig att många plankor har märken och ”spår” i sig som inte går att slip bort, kan man laga detta utan att behöva byta golv?

Byggnadsvårdsfrågor

Byta eller reparera panel?

På mitt 1870-talshus har jag liggande panel utanpå timmerstommen. Delar av panelen på södergaveln är rötskadad och jag undrar om vad som kan vara bäst att göra. Att reparera och byta ut skadad panel eller att byta helt.

Byggnadsvårdsfrågor

Hur isoleras krypgrund på berg?

Vi har tagit bort golv, bjälklag och trossbotten och grävt bort sand, grus och lera till berggrund. Berget har sprickor och är mycket fuktigt och nu undrar hur vi skall göra med återfyllning och eventuell fuktspärr mot berget?

Byggnadsvårdsfrågor

Gullfiber mellan stockarna i timmerhus?

Jag har ett timmerhus från 1870-talet utan ytterpanel. För att täta diverse hål och springor har tidigare ägare tryckt in gullfiber i dessa hål utifrån. Fåglarna tycker att det är jättebra att hämta bomaterial där, så nu sticker det ut gullfiber överallt på hela fasaden. Vad är klokt att göra?