fbpx

Fråga en expert!

Här har vi samlat byggnadsvårdsfrågor. Vare sig det handlar om isolering, färgsättning eller plåtfasader är chansen stor att vi svarat på en fråga om det under åren. Använd gärna sökfunktionen nedan!

Vill du fråga oss? Det bästa sättet att få ett snabbt svar är att mejla eller ringa ett av våra länsombud. Är du medlem hos oss, och inloggad på sidan, kan du även ställa en fråga här.

Inte medlem? Även du som inte är medlem kan läsa våra frågor och svar. (Men bli medlem ändå!) Välkommen att ta del av vår kunskap!

Byggnadsvårdsfrågor

Renovera järnfönster i lagården

Vi renoverar vår lagård för att kunna använda som sommarrum. Fönsterbågarna av järn och är inmurade och i stort behov av renovering (rost, trasiga rutor, tjocka färglager mm). Kan man ta loss bågarna och blästra dom eller bör renovering ske på plats? Det är mycket lättare att renovera om man kan arbeta med bågarna som vid vanlig fönsterrenovering (liggande), men om de ska renoveras på plats, hur görs det på bästa sätt? Kan man använda speedheater för att få bort kittet? Muren har sprickor och puts har fallit bort så vi behöver även hjälp av en murare i vilket fall som helst.

Byggnadsvårdsfrågor

Uppfuktat stengolv i 1700-talsbyggnad

Vi har haft en läckande radiator i ett hus från 1750-talet. Golvet består av stora kalkstensplattor och utrymmet ligger på bottenvåningen (markerat på bilder). Småskador har blivit på fasaden vid nedre delen av dörrkarm.

Byggnadsvårdsfrågor

Färgsättning veranda

Vi har ett gammalt torp vars veranda behöver målas om. Nuvarande färgsättning är vit och röd men på vissa ställen finns flagor kvar av tidigare färgsättning.

Meny