fbpx

Fråga en expert!

Här har vi samlat byggnadsvårdsfrågor. Vare sig det handlar om isolering, färgsättning eller plåtfasader är chansen stor att vi svarat på en fråga om det under åren. Använd gärna sökfunktionen nedan!

Vill du fråga oss? Det bästa sättet att få ett snabbt svar är att mejla eller ringa ett av våra länsombud. Är du medlem hos oss, och inloggad på sidan, kan du även ställa en fråga här.

Inte medlem? Även du som inte är medlem kan läsa våra frågor och svar. (Men bli medlem ändå!) Välkommen att ta del av vår kunskap!

Byggnadsvårdsfrågor

Felvänd tapet i innertak

Innanför nuvarande tretex hittar jag delar av ett äldre innertak, där under papp finns det minst 6 lager tapet, men alla sitter med baksidan neråt, varför har man gjort så?

Byggnadsvårdsfrågor

Restaurera takmålningar

Vi har hittat gamla målningar i taket på vårt hus från slutet av 1800-talet som vi gärna vill behålla men behöver laga. Hur ska vi göra för att restaurera detta tak?

Byggnadsvårdsfrågor

Måla om murstock

Murstockens ytskick i köket i hus från 1860 behöver renoveras. Vi är osäkra på vilket material som har använts tidigare och hur vi ska åtgärda skadorna och vilken typ av färg som ska användas vid ommålning.

Byggnadsvårdsfrågor

Laga en mullbänk

Bor på en gammal gård från andra hälften av 1800-talet. Vi har tagit fram ett gammalt fint skurgolv som var dolt under treetex och masonite. Vi har plockat upp plankorna och avser att återställa skurgolvet. Behöver dock åtgärda mullbänken lite. Vill gärna höra om vi tänker rätt.

Meny