fbpx

Fråga en expert!

Här har vi samlat byggnadsvårdsfrågor. Vare sig det handlar om isolering, färgsättning eller plåtfasader är chansen stor att vi svarat på en fråga om det under åren. Använd gärna sökfunktionen nedan!

Är du medlem kan du ställa en byggnadsvårdsfråga här i forumet.

Om du inte är medlem kan du ändå läsa våra frågor och svar. (Men bli medlem ändå!) Välkommen att ta del av vår kunskap!

Byggnadsvårdsfrågor

Måla putsat innertak

Vi ska renovera vårt matrum vilket senast blev gjort 1945. Kanske är dock taket målat senare. Boningshuset är från 1870. Detta är på en gård i Skåne. Lös färg från taket är nu borttaget och alla sprickor (som finns över hela taket) är nu spacklade och slipade. Taket är putsat och färgen är inte kalkfärg, dvs den löser sig inte i vatten.

Byggnadsvårdsfrågor

Maximal yta för en stad?

Jag är fritidspolitiker i Örebro kommun och nu pågår en diskussion om att inte bygga på åkermark. Jag bor utanför staden och anser att man ska stärka kommunens övriga orter för att kunna behålla skolor, affärer, bussar etc

Byggnadsvårdsfrågor

Byggnadsvårdsplan- Vars finner man det ?

Jag har ett stort timmerhus i Norrland. Känner dock att jag behöver få en översyn så att jag vet steg för steg vad som är viktigt att göra. Tex en byggnadsvårdsplan som man kan fylla i och bocka av. Finns det någon man kan kontakta för att få en sådan plan ?

Meny