fbpx

Mitt älsklingsfönster

På Svenska byggnadsvårdsföreningens sociala medier ställde vi en fråga: vill du berätta för oss om ditt favoritfönster? Tanken var att använda mini-intervjuerna till marknadsföreningen av Fönsterrenoveringens dag. Vi fick så fina svar och bilder, att vi gärna vill dela med oss av några.

Vill du berätta om ditt eget fönster? Det är inte för sent! Mejla oss på kansli@byggnadsvard.se, så skickar vi några frågor som du kan besvara i lugn och ro.

 

Susanne Rehnfeldt, Bjurån:

Foto: Kim Rehnfeldt

Jag och min man Kim har köpt en före detta skola/bönhus från 1932 i Bjurån, Skellefteå. Vi renoverar fönstren på traditionsenligt sätt och har gått en tvådagars fönsterrenoveringskurs på Enskede möbelhantverksgård. I somras fixade vi i ordning det runda fönstret i trappan upp till före detta lärarinnebostaden.

Jag älskar ljuset genom fönstret och att sitta drömma mig bort och filosofera om vilka som suttit här innan mig och sprungit i trappen. Vår dröm är att få huset levande, bo i lärarinnebostaden och använda det vid vernissage och annan verksamhet.

Även i kyrksalen renoverar vi fönster för fullt. En annan dröm är att få fota bröllopspar där, eftersom vi är fotografer. Tänk att få föreviga paren i vår egen »kyrka«!

Instagram: bonhusetbjuran

 

keyboard_arrow_up