fbpx

Mitt älsklingsfönster

Blogg
På Svenska byggnadsvårdsföreningens sociala medier ställde vi en fråga: vill du berätta för oss om ditt favoritfönster? Tanken var att använda mini-intervjuerna till marknadsföreningen av Fönsterrenoveringens dag. Vi fick så fina svar och bilder, att vi gärna vill dela med oss av några.

Vill du berätta om ditt eget fönster? Det är inte för sent! Mejla oss på kansli@byggnadsvard.se, så skickar vi några frågor som du kan besvara i lugn och ro.

 

Susanne Rehnfeldt, Bjurån:

Foto: Kim Rehnfeldt

Jag och min man Kim har köpt en före detta skola/bönhus från 1932 i Bjurån, Skellefteå. Vi renoverar fönstren på traditionsenligt sätt och har gått en tvådagars fönsterrenoveringskurs på Enskede möbelhantverksgård. I somras fixade vi i ordning det runda fönstret i trappan upp till före detta lärarinnebostaden.

Jag älskar ljuset genom fönstret och att sitta drömma mig bort och filosofera om vilka som suttit här innan mig och sprungit i trappen. Vår dröm är att få huset levande, bo i lärarinnebostaden och använda det vid vernissage och annan verksamhet.

Även i kyrksalen renoverar vi fönster för fullt. En annan dröm är att få fota bröllopspar där, eftersom vi är fotografer. Tänk att få föreviga paren i vår egen »kyrka«!

Instagram: bonhusetbjuran

 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler