fbpx

Hej Stephan Fickler!

Blogg

Stephans favoritfönster i Gamla stan, Stockholm.

Den 30 maj är det dags för “Fönsterrenoveringens dag”, vad är det för något?
– Det är egentligen en dag för att uppmärksamma det kloka i att laga istället för att byta. Det gäller så mycket – klimatet, ekonomi, skönhet och mycket mer. Och fönster är ett så tydligt exempel på hur vi kan vända utvecklingen.

Är det några nyheter i år?
–Ja, framför allt att idén har spridit sig till andra länder, redan i år har både Estland och Finland egna Fönsterrenoveringsdagar.

Vad ska du själv göra den 30 maj?
–I år är det ju en ledig dag så jag ska absolut ta itu med något av mina egna fönster!

Har du ett favoritfönster? 
– Det finns ett par fönster i hörnen på en gård i Gamla stan i Stockholm med några bevarade munblåsta glasrutor som är rundade för att passa in i gårdens rundade hörn. Mycket elegant och hantverk på högsta nivå.

Stephan Fickler är verksamhetsledare på Svenska byggnadsvårdsföreningen, och vet att uppskatta ett gott fönsterhantverk när han ser det. Vill du veta mer om hur man renoverar fönster, eller delta i ett fönsterarrangemang i närheten av dig? Gå in på Fönsterrenoveringens dags hemsida!

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler