fbpx

Gå på konvent med oss!

Foto Åsa Lindberg.

Nu har anmälan till Byggnadsvårdens konvent öppnat. Byggnadsvårdens konvent är en tre dagars mötesplats för byggnadsvården i Sverige och Norden. Konventet är en arena för myndigheter, kulturvårdsinstitutioner, antikvarier, hantverkare, näringsidkare, förvaltare och beställare att knyta kontakter, orientera och förkovra sig – samtidigt som man träffar sina kollegor inom branschen.

Byggnadsvårdens konvent arrangeras av Västarvet, Hantverkslaboratoriet, Svenska byggnadsvårdsföreningen, Byggnadsvårdsföretagen och Riksantikvarieämbetet. Vill du anmäla dig eller ha mer information? Gå in på www.byggnadsvardenskonvent.se

Teman och ett färdigt program presenteras på sidan lite senare i vår.

Hej Sara Roland, byggnadsantikvarie på Västarvet! Kan du berätta något om årets program redan nu?

– Vi har flera intressanta föredrag på temat klimat och hållbarhet, både vad gäller ett förändrat klimat men också vilka byggnadsmaterial som är hållbara och hur vi kan förhålla oss till det. Vi har också lyft frågan kring hur kommunerna hanterar Plan- och bygglagen och hur kulturvärden lätt försvinner i byggprocessen. Nytt för i år är att det är möjligt att navigera genom hela programmet och höra dragningar på engelska.

 

 

keyboard_arrow_up