Vår- och höstresa

Se nya platser med trevligt sällskap!
Varje vår och höst anordnar Byggnadsvårdsföreningen en temaresa till intressanta resmål. Där kan medlemmarna under några dagar förkovra sig i kulturhistoria, stadsutveckling och byggnadsvård. Programmen innehåller bland annat stadsvandringar, studiebesök, workshops och föreläsningar.

VÅRRESA 2020

Res med Svenska byggnadsvårdsföreningen och Mejtresor till Ångermanland och Ådalen. Arkitekterna Ann Renström och Gunilla Rudehill, som båda skrivit om Ådalens byggnadskultur, leder resan.

Området kring Ångermanälven är urgammal kulturbygd präglad av älvens rika laxfiske och älvdalens bördiga mikroklimat och rika skogar. På vår resa ser vi bland annat Nämnforsens hällristningar med sina mer än 2500 ristningar från sten- och bronsålder. Bredvid hällristningarna besöker vi kraftverket med samman namn. Invigt 1947 innebar det inledningen på den största förändringen av Ådalen som idag präglas av sina många kraftverk.

LÄS MER!

Tidigare utförda resor

Resor

Gävle 2014

Järnvägens kulturarv och världsarvet Hälsingegårdar

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

mars 2020
Inget evenemang hittades!