fbpx

Platser kvar på byggnadsvårdsläger

Ibland blir allt inte riktigt som man har tänkt sig, och man behöver avboka sin plats. Å andra sidan skänker det glädje till någon som tänkt att ”Nu är loppet kört!”

Kniper du sista platsen på Stora Ekholmen?

En gång kallades Stora Ekholmen Stockholms skärgårds vackraste ö. Här var ett sommarparadis som blev unikt på många sätt. De vackra byggnaderna är uppförda innan år 1900 och ön har varit sommarresidens åt bland andra familjen Grumme som bodde här under många år och satte sin prägel.

I år återskapar vi en bergkällare och några av de rum som finns i öns pampiga villor. Dessutom får vi ta del av Vicki Wenanders föreläsning ”Byggnadsvårds i skärgården” och ytterligare föreläsningar i mat- och dryckeskultur vid sekelskiftet 1900 och vad som förvarades i en bergkällare.

Rekommenderad ankomst är 18:00 söndag 12 juni med obligatorisk ankomst 08:00 måndag 13 juni.

Anmäl dig till lägret på Stora Ekholmen

 

Välkommen till vårt första läger på Stigens herrgård!

Herrgården har en lång historia som går tillbaka till början av 1820-talet. För bygden har den kommit att betyda mycket under åren och förvaltas i dag av Folke Stigens Stiftelse.

I år fokuserar vi på fönsterrenovering, färgborttagning med ES-metoden och mindre fasadarbeten.

Därtill ges ett antal föreläsningar, däribland ”Stigens herrgårds historia” tillsammans med Fingal Larsson.

Rekommenderad ankomst är 16:00 söndag 12 juni med obligatorisk ankomst 08:00 måndag 13 juni.

Anmäl dig till lägret på Stigens herrgård

 

Välkommen in i 1700-talet.

För tredje året i rad välkomnar Lotta von Schéele och Leif Hernborg dig till Malingsbo herrgård. Fokus för i år ligger på murningsarbete på 1700-talsbyggnader och först ut är herrgårdens Corps de Logi (huvudbyggnaden).

Förutom detta får du en guidad tur på gården, en föreläsning i sten och geologi, guidning i ekologisk trädgård och mycket mer!

Obligatorisk ankomst är 17:00 söndag 12 juni.

Anmäl dig till lägret på Malingsbo herrgård

keyboard_arrow_up