Gårda växte fram under tidigt 1900-tal och hade en blandad bebyggelse med bostäder, fabriker, skolor, butiker samt ett framgångs-rikt fotbollslag. FOTO: GÖTEBORGS STADSMUSEUM

Det sista som fanns kvar av det gamla Gårda skulle rivas för att ge plats åt parkeringar. Men tack vara massiva protester och engagemang från boende och andra göteborgare, blev Byggnadsnämnden tillslut tvungen att backa. Malin Lernfelt berättar om hur det nu väcks nytt hopp om att kunna rädda en kulturhistoriskt viktig miljö.

Detta innehåll är begränsat till inloggade användare. Logga in för att ta del av innehållet.
Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler