fbpx

Senaste numret på väg!

Nästa nummer av Byggnadskultur: ”Hem”, finns snart i din brevlåda. Läs om hur våra hem byggdes, hur du städar klokt och lagom, hur du skapar ett hem och mycket mer. Här några ord från vår redaktör:

Jag var gravid med tvillingar och sjukskriven för extremt illamående när jag hittade lappen. Vi var inne i den mest intensiva renoveringsfasen av vårt andra gamla hus på fem år.

Köket hade just lerklinats och det gamla badrummet hade nu rivits ut och place­rats i en mer fuktsäker utbyggnad. Toalett fanns i en tillfällig lösning i skafferiet och duschade gjorde vi hos svärföräldrarna. Livet snurrade snabbt och jag lade ohemult mycket tid på att tänka på träfiberisolering.

Den lilla lappen blåste ner från en hylla i köket, det var ett brev som den förre äga­ ren skrivit till oss. Raderna väntade på köksbänken när vi just fått nycklarna av mäklaren och klev in i huset som nya bo­ stadsägare.

Josefina Fogelin, redaktör för Byggnadskultur.

På lappen stod det: »Jag hoppas att ni ska trivas lika bra som vi har gjort, det är ett fantastiskt hus ni köpt. Men glöm inte att det viktigaste i ett hem är de som bor i det. Jag önskar er all lycka!«

Den dagen tänkte jag inte mer på isole­ring eller rördragningar. Jag poppade popcorn och bäddade ner mig och barnen i soffan framför en film. Vi satt tätt ihop under varma täcken, mumsade och myste länge. Det var bra att bli påmind om att ett hem är mycket mer än en bostad.

Josefina Fogelin, redaktör för Byggnadskultur

keyboard_arrow_up