fbpx

PL400 – fylla hål i betongvägg

Frågeställare: Richard
Hej, Ingen aning hur jag kom hit, men jag har lite bråttom och hoppas jag har kommit rätt. Kan man använda PL400 för att fylla ett 2-3 cm2 stort hål i betongvägg, för att fylla i det mesta sen använda snickerispackel för det ytliga? Hur mycket bör jag låta bli att fylla för att spackla sista. Och hur länge ska jag vänta innan spackling. Om det går så skulle jag vilja ha en liten mässingkrok i hålet, ser ut som en träskruv på 10 mm lång gänga, kanske 2 mm bred med en ögla som är i ettstycke. Hoppas någon förstår vad jag menar och kan hjälpa mig. Tack på förhand Richard

Svar:
Det går säkert att använda PL400 för att fylla hålet. Men vänta tills det har härdat innan du ytspacklar de sista millimetrarna. Ett alternativ är s.k. husfix som är ett cementbaserat lagningsspackel som inte krymper och som härdar snabbare. Dessutom liknar det den kringliggande putsytan. Borra sen ett litet hål och använd en liten plugg som du skruvar kroken i.

keyboard_arrow_up