Koppargrillen med smak av 1960-tal

Det ursprungliga möblemanget med galonklädda soffor och rektangulera bord samt runda belysningarmaturer på väggen. Foto: Ola Erikson

Restaurang Koppargrillen är ett välkänt begrepp i Vänersborg. Här finns ännu en till stora delar bevarad inredning och atmosfär från 1960-talets andra hälft. Svensk husmanskost finns förstås på matsedeln.

I traditionell anda med bordsbetjäning serverar Koppargrillen gärna svensk husmanskost och à la carte-klassiker som Filé mignon à la Vänersborg, Kalvfilé Oskar och Cordon Bleu. Till höjdpunkterna hör utan tvekan Koppargrillens bearnaisesås – restaurangens specialitet tillagad efter eget recept.

Gerhard Hagemann tog hand om restaurangen 1966, först som arrendator och senare som ägare. Numera har sönerna Niclas och Andreas tagit över men Gerhard deltar fortfarande i arbetet med restaurangen varje dag.

Namnet Koppargrillen var redan bestämt och inredningen var i stort sett klar när Gerhard kom in i bilden. Den mörka och ombonade stil som restaurangen då hade har sedan bibehållits genom åren. De kompletteringar som gjorts har hållits i samma stil. För Gerhard är det så en restaurang ska se ut – mörk, gemytlig och lite gammaldags i karaktären. Köksavdelningen har däremot av naturliga skäl genomgått fler förändringar, exempelvis har maskiner bytts vid behov och diskavdelningen

Intressant, eller hur?

Som medlem får du tillgång till alla våra artiklar och kan ställa frågor om byggnadsvård.
Bli medlem för att läsa vidare eller logga in nedanför.

Inget/Glömt lösenord?
keyboard_arrow_up