fbpx

Jakt på kilowatt i flerfamiljshus?

Frågeställare: ima
”Jakten på kilowatten” berör väl enbart småhus?
Men även de gamla flerfamiljshusen i stan behöver bli energieffektivare. Jag tänker bl.a. på den stora mängden av 1800-talshus i våra städer.
Finns det några råd/böcker/föredrag etc som kan vara av nytta? Tacksam för tips!

Svar:
Jag tycker nog att byggnadsvårdsföreningens nya bok om energi har bäring också på flerfamiljshus. Jag känner inte till några fler riktigt bra böcker som tar hänsyn till både kulturmiljö och energifrågor på ett bra sätt. En bra bok i största allmänhet om flerfamiljshus från den här tiden är Stenhusen 1880-1920 -varsam ombyggnad av Dranger-Isfält och Engdahl samt en som jag har för mig heter Så byggdes husen. Båda kom på 1980-talet så dom finns nog bara antikvariskt och på bibliotek idag.

keyboard_arrow_up