fbpx

Isolera torpargrund för varmare golv

Frågeställare: Krister

Har ett torp från 1800-talet med helt oisolerad grund. Ligger högt på berg, har inte sett några problem idag. Vill få varmare golv och frågar hur jag kan isolera ? Vilket material är lämpligt ? Vilka risker finns ? Mvh Krister

Svar:

Det finns många svar på din fråga och jag hänvisar till några mer utförliga och bra artiklar i vår artikelbank att läsa i ämnet, Isolering och snygga friser redogör för en ganska enkel men ofta effektiv åtgärd för varmare golv, På säker grund beskriver hur grunden kan förbättras isoleringsmässigt men är i första hand skriven för modernare fritidshus. Annars kan du köpa Energiboken som tar upp de flesta aspekter om isolering av äldre hus.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler