fbpx

Hannes Granberg ny kommunikatör

Hannes Granberg har sedan i mitten av december efterträtt Josefina Fogelin som föreningens kommunikatör. Han är tidigare utbildad arkeolog och har bland annat jobbat för museerna Skoklosters slott och Julita gård. Han har också varit journalist och researcher för Installatörsföretagen och mediehusen Mastiff och Jarowskij. Strax innan han kom till Svenska byggnadsvårdsföreningen var han sändningsledare för SVT.

– Jag tycker att det ska bli mycket spännande att få jobba med Svenska Byggnadsvårdsföreningen och dess medlemmar. Våra byggnadstraditioner är som reflektioner av vilka vi är som folk och som samhälle. Genom att vårda våra äldre byggnader, tar vi hand om våra rötter. Att varsamt renovera en äldre byggnad är lite som att besöka mormor, här finns kärlek, historia och inte minst kunskap som går förlorad om vi inte tar hand om den.

Förutom planeringen av våra byggnadsvårdsläger och föreningens marknadsföring ansvarar Hannes för våra sociala medier, där vi nu går en spännande framtid till mötes.

– Med hjälp av den solida bas som redan finns inom föreningen hoppas jag att vi ska kunna bryta ny mark bland yngre intressenter, ja eller dem i min åldersgrupp faktiskt! Vi har, inte minst med anledning av pandemin, nu en extra utmaning i att både nå ut till och tillfredsställa våra medlemmars och följares behov digitalt. Och det ska vi leverera också!

keyboard_arrow_up