fbpx

9 God Jul önskar: Elin Nordström

Elin Nordström har ägt den lilla gården i Hälsingland i två år. Men mycket har hunnit hända på kort tid. Foto: Elin Nordström 2021 torpet125

För två år sedan blev jag förälskad i en glasveranda , jag la ett bud och vips blev jag ägaren till en liten gård som ligger i norra Hälsingland med skog och hav som närmsta granne , både gårdshuset och boningshuset hade/har stora renoveringsbehov. Boningshuset är byggt kring 1880 och gårdshuset 1910.

Folk brukar säga att jag är modig som har kastat mig ut i detta galna projekt på egen hand, men ärligt så vet jag inte om det är mod eller galenskap , men nu känner jag mig mycket mer bekväm i rollen än för två år sedan.

Skurgolv, ett skafferi att gå in i, väggar av pärlspont , en värmande vedspis och en katt som sällskap till morgonkaffet var en väldigt stark vision och målbild jag haft under dom kämpigaste perioderna i renoveringen och nu finns det framför mig, kan knappt tro att det är sant att jag ”möblerar” i skafferiet med röda kakburkar och hänger krans på den lilla dörren. Att allt slit ger resultat till slut är tydligt.

Mina två senaste år har i princip endast kretsat kring renovering , först riva ut sen bygga upp det igen , under tiden har jag lärt mig såå mycket för mina renoveringskunskaper var rätt sparsamma när jag satt igång.

Största segern har ändå varit att fått skorstenen i boningshuset i bruk igen och nu är 3 av 5 eldstäder godkända för att eldas i och det ska jag njuta av till max denna jul.

Jag är långtifrån klar, listan är fortfarande lång över allt som återstår att göra, men ser framemot det. Att jag får vårda denna plats och vara delaktig i gårdens historia och hjälpa den att leva vidare gör mig alldeles varm.

Första bilden är Gårdshuset och glasverandan jag föll för , följande bilder i bildserien är efter/före bilder från renoveringen i boningshuset.

Foto: Elin Nordström 2021 torpet125

Som sagt, långt ifrån klart, men en bra bit på vägen, och att i år ens kunna julpynta ett kök är magiskt!

Elin Nordström, influencer, byggnadsvårdare och medlem i Svenska byggnadsvårdsföreningen. Följ Elins konto: torpet125 på Instagram!

 

>>>Se hela julkalendern här<<<

 

keyboard_arrow_up