fbpx

Fick du ingen lägerplats?

Foto: Rempart, 2022

Årets lägerplatser sålde slut på nolltid (även om vi har ett fåtal platser kvar). Än finns hopp för våra reserver, men vill du säkra en plats på ett byggnadsvårdsläger i år, varför inte göra det i Frankrike? Och med en av världens kanske mest dedikerade organisationer – Rempart.

År 1966 bildades den franska organisationen Rempart. I dag utgörs den av mer än 180 lokala föreningar som är med och bevarar och främjar det franska kulturarvet. Tillsammans anordnar de byggnadsvårdsläger och kurser där fler än 3 500 franska och internationella volontärer deltar varje år.

Foto: Rempart, 2022

Mer än ”bara” läger”

De olika objekten omfattar allt från slott, herrgårdar och hus till mindre projekt som kulturhistoriskt värdefulla tvättstugor och kalkugnar. Rempart arbetar inte bara för att skydda och bevara objekten, utan arbetar även aktivt för att hitta nya användningsområden för dem.

Foto: Rempart, 2022

Utöver byggnadsvårdsläger och kurser, arbetar organisationen ör att utveckla och sprida kunskapen om kultur- och byggnadsvård såväl i Frankrike, som internationellt. Allt med stöd från bland annat Ministère de la Culture (Frankrikes kulturministerium), Ministère de l’Europe et des Affaires étrangères (Frankrikes Europa- och utrikesministaerium) och Ministére de la Ville, de la Jeunesse et des Sports (Frankrikes Stads- ungdoms- och idrottsministerium).

Låter det intressant? Här hittar du all information om de läger och kurser Rempart erbjuder och hur du anmäler dig.

keyboard_arrow_up