Fasadrenovering

Frågeställare: Lena

Hej!
Jag har en villa byggd 1920. På 1980-talet isolerades den befintliga släta kalkputsfasaden, från 1946, och kläddes med träpanel. Jag ämnar nu renovera putsfasaden. Jag har tagit ner en ganska stor bit av panel och isolering och putsen ser väldigt fin och välbehållen ut! Min fråga lyder: går det bra att laga putsen dvs. spikhålen med kalkputs och var kan jag hitta kunniga hantverkare? Jag bor i Jönköpings län. Helst vill jag inte sätta gipsplattor och ny modern puts!
Mvh Lena

Svar:

Hej
Det låter som en utmärkt idé! 1980-talets fasadrenoveringar, ofta med tilläggsisoleringar gjordes sällan därför att den gamla putsen var bortom räddning utan för att snabbt och billigt tilläggsisolera. Vänd dig till närmaste länsmuseum för tips om hantverkare. Att laga kalkputsfasader kräver specialkunskaper men det är ändå ett ganska vanligt förekommande jobb så i en stad som Jönköping bör det gå att hitta firmor som har den rätta eerfarenheten. Lycka till!

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!