fbpx

Extra läger!

På grund av den stora efterfrågan har vi nu flera extrainsatta läger! Nu tar vi hand om det moderna kulturarvet!

Före och efter fönsterbyte

Fönsterbytning

Under sakkunnig handledning lär vi oss att riva ut gamla träfönster utan tidspillan och skruva in nya billiga och mindre fönster med minimalt ljusinsläpp utan onödig hänsyn till ägare, miljö eller boende. Vi arbetar mest med fogskum och sågar till passbitar i plast. På kvällarna åker vi runt och dumpar avfall i naturen. Medtag egna silikonsprutor och lämna identitetshandlingar hemma.

Foto: Riccardo.salvini 2019 CC BY-SA 4.0

Familjeläger – energiläger

Vi startar upp gamla reaktor 2 i Barsebäck och gör egen ström. Slipning av bränslestavar, uranbrytning, atomklyvning. När kursen är klar gräver vi ned vårt eget kärnavfall. Förfriskningar med tungt vatten. Hembygdsgården i Barsebäck.

Plastfärgstillverkning

Vi tillverkar vår egen plastfärg med restprodukter från petroliumisdustrin och lär oss att blanda i mögelhämmare och filmbildare. Övermålning på mögel och tvättning av rollers i avloppet.

Foto: Tyler ser Noche 2016 CC BY

Modernismens kulturarv

Bilning av betongbjälklag, rekonstruktionsgjutning med egentillverkad aluminatbetong. Vi lär oss mer om vinstmaximering och kreativ miljöcertifiering. Parkeringshuset Kolossen. Språkkrav, handledarna talar en bulgarisk bergsdialekt, lite tyska eller inte alls.

Barnläger

Under lekfulla former lär oss att tova vår egen mineralull och vispa till egen silicon. Schablonsågning av lustiga fasadornament med formaldehydmättade spånskivor.

keyboard_arrow_up