fbpx

Utbyggnad banvaktsstuga

Frågeställare: Erica
Jag har en liten timrad banvaktsstuga, i Västergötland, som jag önskar bygga till på ena långsidan. Finns det färdiga ritningar till detta någonstans eller hur ska jag söka? Finns det förslag på ritningar på något speciellt ställe? Hälsar Erica

Svar:
Järnvägens byggnader omfattar ju många olika typer av hus. Små, stora, gamla och nyare. Hur man kan bygga till dem utan att förstöra byggnadens karaktär kan vara vanskligt och principen för hur man skall förhålla sig kan variera mellan de olika typerna. Inspiration till passande tillbyggnader kan finnas i Statens järnvägars ritningsarkiv som finns på Riksarkivet. Du kan även kontakta forskarservice på Trafikverket som eventuellt kan hjälpa dig vidare.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler