tilläggsisolering och asfaboard?

Frågeställare: Eva Pettersson
Hej! vi bor i ett hus från 30talet med timmerväggar som är 12 cm tjocka. Nu håller vi på att tilläggsisolera det med skivor som heter HUNTON FLEX och kommer från Norge. de är 45mmtjocka. Min fråga: kan vi sätta asfaboard (kan ej stava…) utanpå det och sedan brädforing på? (lite panik…. för snickarna håller på…!!!) MVH Eva I Årjäng

Svar:
Isoleringsskivorna du beskriver består av förnyelsebara råvaror vilket naturligtvis är bra men konstruktionen som helhet är ganska ny och åldringsegenskaper är ännu inte dokumenterade. Rådet i detta läge är att följa tillverkarens rekomendationer beträffande vindtätt skikt så att försäkringen gäller vid eventuell reklammatiion.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

januari 2020
mars 2020
Inget evenemang hittades!