fbpx

Robert Danielsson – Årets landsbygdsutvecklare

– Det finns så många eldsjälar i hela landet som verkar för en levande landsbygd. Jag är ödmjukt tacksam för priset, säger Robert Danielsson som mottar priset Årets landsbygdsutvecklare 2021.

Ödehusens förste beskyddare, Robert Danielsson, styrelseledamot i Svenska byggnadsvårdsföreningen, får utmärkelsen ”Årets Landsbygdsutvecklare 2021” av Hela Sverige Ska Leva för sitt arbete med att rädda ödehus över hela Sverige.

– Det finns så många eldsjälar i hela landet som verkar för en levande landsbygd. Jag är ödmjukt tacksam för priset. Men de verkliga hjältarna är alla de som vågar göra resan att flytta ut på landsbygden och rädda ett ödehus. 

Det började 2016 med att Robert startade Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus” – en mötesplats för de som vill rädda gamla byggnader och göra dem till bostäder igen. I dag har gruppen över 30 000 medlemmar och Robert har satsat helhjärtat på ödehusen genom bolaget Landsbygdsdröm.

Robert är mannen bakom Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus” som på kort tid fått mycket uppmärksamhet.

I dag jobbar han helhjärtat tillsammans med Jennifer Erlandsson och Theresia Sandahl för att ödehusen ska göra ny tjänst i klimatomställningens spår. Tillsammans visar trion hur ett liv på landsbygden kan vara både hållbart och klimatsmart, det goda livet helt enkelt. Genom att samarbeta med kommuner och regioner, men också genom en egen serie på YouTube, inspirerar och vägleder gruppen i att återbefolka landsbygden och åter låta de gamla husen få komma till användning. 

– Husen är ofta byggda med genuina och hållbara material som går att reparera och som gör litet klimatavtryck förklarar Robert.

Landsbygdsdröm och Roberts arbete har fått mycket uppmärksamhet i media och gruppen har idag en databas med 6 000 personer som letar ödehus över hela Sverige. Målet är nu att skala upp verksamheten och vara en kraft i omställningen. Vi har byggt upp stor erfarenhet och vet precis vad vi vill göra. Vårt arbete behövs verkligen, många lokala grupper och kommuner gör samma sak och det är här som vi kan hjälpa fler att göra omställningen. 

För mer information, pressbilder mm, besök www.landsbygdsdrom.se

 

keyboard_arrow_up