fbpx

Rekommenderade byggfirmor?

Jag bor i mitt barndomshem (1942) och det är dags för renovering men efter att ha bott här i 10 år och då och då och då behövt anlita firmor är jag nu trött på bildliga klappar på huvudet och ”släng ut alla gamla fönster och ta dom här nya fina istället”… Som ensam kvinna ses man tyvärr som ett ”lätt offer” som naturligtvis inte har kompetensen att ha en åsikt om bygg/renovering och är man dessutom av övertygelsen att jag vill renovera med byggnadsvård i fokus så är det en duktig uppförsbacke att hitta byggfirmor…

Så nu gick jag med här i förhoppning om att få tips på byggfirmor som fattar grejen med byggnadsvård så jag slipper behöva oroa mig för att bli övertalad om att nytt är bättre och att jag ska göra en renovering jag kommer ångra. Som det ser ut nu är det tak, fasad, fönster (som jag i möjligaste mån vill gå en kurs och lära mig att ta hand om själv) och en del annat tungt som jag inte har möjlighet att lösa på egen hand.

Har letat lite i forumet här inne men inte riktigt hittat nått inlägg som stämmer in på min frågeställning. Bor i Mölnlycke utanför Göteborg och förhoppningen är så klart att hitta en byggfirma här i närheten. Dock drar jag mig för att börja ringa runt för att be om offerter ”i blindo”. Hade varit fantastiskt att få några firmor som andra rekommenderar just för att dom har byggnadsvård i fokus. Skulle man dessutom hitta någon som inte klappar mig på huvudet för att jag är ensam kvinna så är det så klart en bonus… Snälla, ge mig tips på seriösa byggfirmor som fattar byggnadsvård!

Svar:

Tyvärr rekommenderar vi inte firmor i forumet. Frågorna ligger kvar länge och firmor kommer och går. Dessutom kan vi inte garantera att de olika firmorna alltid gör perfekta jobb. Därför hänvisar till våra länsombud som har god kännedom om verksamma hantverkare och firmor som kan byggnadsvård i sina respektive regioner.

Några generella råd när du handlar upp hantverkstjänster:
– Jämför alltid offerter från flera olika firmor.
– Be om referenser, gärna sådana du kan besöka.
– Skriv en överenskommelse med firman du har valt så att  det är tydligt vad som skall ingå redan i förväg. Det är en hjälp både för dig och den seriösa firman. Färdiga formulär finns bland annat på konsumentverkets hemsida.

keyboard_arrow_up