fbpx

Premiär för: kortläger!

Här har det bubblat bak i kulisserna och nu kan vi äntligen presentera ännu ett byggnadsvårdsläger, perfekt för dig som är intresserad av fönsterrenovering och som kanske inte har en längre tidsperiod att avsätta.

Väkommen till Lindholmen i Gröndal, Stockholm den 28-30 juli och/eller den 4-6 augusti.

På ön har tiden stått still och bjuder på en unik miljö med fyra sommarvillor från 1880-talet. Årets läger fokuserar på fönsterrenovering och ger dig grundläggande kunskaper i att renovera fönsterbågar på ett bra och hållbart sätt.

Sedan 1700-talet har ön Lindholmen utanför stadsdelen Gröndal i Stockholm varit ett populärt utflyktsmål för stockholmarna.

Från 1776 disponerades ön av sällskapet Augustibröderna som kallade ön för Vasaholmen, därefter av Svea Orden som arrenderade ön 1836-1912 och kallade den för Sveaholmen.

Han döpte tillbaka ön till Lindholmen eftersom det passade bra med första delen av hans eget efternamn. Han köpte samtidigt grannön och döpte den till Rothholmen som sista delen i hans efternamn. Lilla kobben mellan de två öarna fick heta E-holmen för att få det hela komplett (Lind-e-roth).

I takt med Linderoths växande välstånd blomstrade ön och de stora och påkostade festerna. Det lär ha varit ett folknöje att se fyrverkerierna som Linderoth brände av vid festliga tillfällen.

Ön saknar permanentboende och vatten och avlopp men det finns fyra sommarvillor där som Linderoth lät uppföra på 1880-talet. Urmakarvillan (två ihopsatta villor), Östra villan, Kastellet och Strandvillan. Dessutom finns det en utsiktspaviljong och ett badhus.

Och du, vi har fortfarande några få platser kvar på flera av våra andra läger!

Läs mer och anmäl dig här

keyboard_arrow_up