fbpx

Måla putsat innertak

Vi funderar på att måla direkt på putsen nu, men har även diskuterat att använda microlit. Vi har flera tak som det är cirka 40 år sedan som de blev målade och naturligtvis har det flagat färg därifrån, men putsen är fin. Vi har även två tak som är belagda med microlit och där det efter cirka 10 år har börjat att lossna i skarvarna. Vi har också tak där man reglat upp på det putsade taket och satt gipsskivor som man sen målat på. Detta blev dock inte så lyckat. Vi tänker även på att om man bara målar så kan det göras om när färgen flagnar. Men om man använder microlit så kan det senare behöva förnyas, vid borttagning blir då blir putsen förstörd. Putsen är väldigt jämn och fin förutom sprickorna. Tilläggas kan att vi har stuckatur kring taklampan. Vi tycker att ”det lutar åt” att måla direkt på putsen igen. Vad tycker ni?

Svar:

I och med att underlaget är så fint finns ingen anledning att använda någon form av armeringsduk. Utan det är bara att måla direkt på rengjord yta, en tidstypisk och bra färg i detta läge är emulsionsfärg som ger en matt och vacker yta.

En liten kommentar om underliggande färglager, vill man veta mer exakt vilken färg som finns på underlaget kan man läsa artikeln Färg på färg där det finns en länk till vårt färganalysschema 

keyboard_arrow_up