fbpx

Lerklining – före leran?

Frågeställare: Göran Brandt
Hej i sommarvärmen! Är uppe i mitt sekelskifteshus och byggnadsvårdar. Har bestämt mig för att lerklina ett rum. Har gått på seminarie, har läst, har funderat, har läst om vart annat. Men det jag inte riktigt får svar på är hur jag gör innan leran är blandad och ska på plats. Det jag vill veta är hur – eller var – jag kan se hur det ska salas ut runt fönster, dörrar, golv och tak? Eller om det överhuvudtaget behöver göras, vilket jag läst mellan raderna i någon text? Finns det någon ”lerklinare” i vår förening som kan sprida mer information i ämnet? Hör av er. Skriv gärna i detta forum, ring mig 0705 340 640 eller maila brandt@utforma.se. Vill bli berikad med tips och erfarenheter. Lera har jag då huset ligger vid Lersjöarna NV Sunne. Hälsn. Göran Brandt

Svar:
Svaret på din fråga beror på hur förutsättningarna är: Vilken putsbärare vill du använda och hur ser foder och takanslutning ut. Eftersom du har så mycket förkunskaper rekomenderar vi att du kontaktar Lerbyggeföreningen i Sverige, http://www.lerbyggeforeningen.se/.

keyboard_arrow_up