fbpx

Konstruktör och byggare?

Hej vi har ett 1700-tals hus som vi ska bygga till. Vi söker en firma/byggnadskonstruktör som tar uppdrag av privatpersoner, med erfarenhet av gamla hus med stockväggar. Vi har fått byggnadslov från Österåkers kommun. Vi har samarbetat med arkitekt och byggnadsantikvarie.
Verandan ska byggas i gammal stil och ersätta den över hundraåriga sommarverandan. Den nya tillbyggnaden ska integreras med övriga huset och vara anpassad för året runt bruk. Balkongen och takkupan/lilla verandan på ovanvåningen ska ersätta den befintliga takkupan. Detta innebär vissa förändringar i fasaden och takkonstruktionen som kräver relevant kunskap om hållfasthet i stockkonstruktioner. Vår ambition är att göra så små ingrepp som möjligt huset.

Svar:

Byggnadsvårdsföreningen centralt rekommenderar inte enskilda hantverkare eller konstruktörer i frågeforumet. Frågorna och svaren ligger kvar en längre tid och vi kan inte garantera varken att företagen finns kvar eller att de alltid gör ett bra jobb. Men ni kan få bra hjälp av era länsombud som har bra koll på vilka byggnadsvårdskunniga företag och konsulter som har verksamhet i de olika landsändarna. Länsombudens kontaktuppgifter  hittar du längst bak i Byggnadskultur eller om du loggar in på hemsidan och väler länsombud, https://byggnadsvard.se/lansombud/.

 

keyboard_arrow_up