Kittning av dubbelspröjs

Frågeställare: Arne i Strängnäs
Hej ! Jag håller på att renovera fönster i ett gammalt hönshus och undrar hur man kittar fönster med dubbelspröjs. Är inte risken stor att mellanrummet mellan fönsterrutorna blir fuktigt och fönstret möglar/ruttnar ? Det är 18 rutor 30×30 cm per fönster.

Svar:
Man kittar precis som vanligt. Det kan tyckas att dubbelspröjs är en tveksam konstruktion med tanke på vad vi lärt om luftning mellan bågar och kondens. Men faktum är den har använts i källarfönster, fabriksfönster (gjutjärnsbågar), uthusfönster och så vidare under lång tid. Så länge de är väl underhållna med tätt kitt och linoljefärg så kan de absolut hålla längre än en modern glaskassett vars livslängd brukar anges till 25-30 år.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!