fbpx

Kan man använda för mycket vindväv?

Frågeställare: Peter
Kan man använda för mycket vindväv? Om huset redan har vindväv under ytterpanelen på en timmerstomme är det ok att använda även på insidan av stommen i samband med renovering och isolering av innerväggar? Det är rätt praktiskt att använda tex. för att hålla isolering på plats eller kan det bli “för mycket” om det finns på flera ställen i en väggkonstruktion? Vill att huset ska förbli diffusions öppet.

Svar:
Vindduken skall i första hand minska avkylningen av stomme och isolering på utsidan. Beroende på vilket isoleringsmaterial man använder har man en tätare duk eller plast på insidan som skall förhindra kondens i väggen. Tätheten innifrån är viktigare ju tjockare isoleringen är eftersom temperaturskillnaden mellan inne och ute blir större och därmed risken för kondemnsutfällning.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler