Invändig isolering av sekelskifteshus

Frågeställare: Bo Åhgren
Vi har ett hus från förra sekelskiftet och avser renovera detta nu. Tänker använda hygroskopiskt material på insidan av ytterväggarna. Är oroliga för fuktskador där innerväggarna möter yttervägg. Vad tror ni? mvh Bosse

Svar:
Det är väldigt sällan en tilläggsisolering av vägarna betalar sig. Framförallt i ett sekelskifteshus runt 1900 med bevarade originalsnickerier. Kvaliteten i utförandet går sällan att återskapa. De mest lönsama energieffektiviseringarna är tilläggsisolering av vind, vindtätning runt dörrar och fönster, byte av innerruta till LE-glas i befintliga fönster, justering av uppvärmningssystem m.m. Allt detta finns väl beskrivet i vår Energibok som vi har gett ut med stöd från Energimyndigheten, http://www.byggnadsvard.se/webbshop/böcker/energiboken.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

januari 2020
mars 2020
Inget evenemang hittades!