fbpx

Isolera golv underifrån

Frågeställare: Anders

Vi har en stuga som står på öppen plintgrund ca 50-90cm gott om utrymme under stugan,jag har tänkt isolera underifrån med cellplast 15cm räcker det med att skruva upp en gles blindbotten med reglar,eller ska jag, använda skivor typ asfaboad, bör jag sätta upp typ vindpapp.Samtliga golv saknar blindbotten

Svar:
Val av isoleringsmaterial och -metod är ofta en känslig fråga i våra sammanhang. Jag tycker att du ska isolera med cellulosafiber eller annat diifusionsöppet material. Det är också av största vikt att du får blindbotten helt dragfri. Jag tycker att du ska använda råspont till blindbotten. Tänk på att det är svårt att få tät anslutning mellan bjälklag och hårda isolerskivor. Min rekomendation blir att du vänder dig till en isoleringsfirma som sprutar in cellulosafiber, dom talar också om hur det ska gå till.
keyboard_arrow_up