Invändig Isolering med cellplast i timmerhus

Frågeställare: Tapio Mullfors
Hej. Jag renoverar ett timmerhus byggt 1890 som är drevad med mossa. Invändigt vill vi modernisera och täta det något dragiga huset. Tänker använda frigolit och gips mott timret. Timret är idag helt felfritt runt om men mossan ser gles ut. Finns det risk för mögel/ svamp om jag tätar insidan?

Svar:
Åtgärden du beskriver ändrar husets fysikaliska förutsättningar, de ursprungliga materialens hygroskopiska förmåga hindras genom täta material och kan i värsta fall ge upphov till mögel i konstruktionen. Dreva istället om så att det blir vindtätt och om du därefter fortfarande vill tilläggsisolera så välj ett isoleringsmaterial med samma egenskaper som timmerstommen. Om du vill göra en energieffektivisering som är bra för huset och plånboken så lönar det sig att läsa Energiboken som finns i vår webbshop.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler