fbpx

Gustav – ny praktikant

Hej Gustav!⁠

Du är Svenska Byggnadsvårdsföreningens praktiserande kommunikatör och sociala medie-strateg. Berätta, vem är du?⁠

– Hej! Jag är en språkvetare som älskar att leka med det svenska språket. Min passion är att hitta rätt formulering till rätt tillfälle. Eller ibland fel formulering för att få en ännu större effekt på texten. Jag driver också ett företag, Franz Frilanz, där jag hjälper privatpersoner och företag med allt kopplat till svenska språket. Det kan vara alltifrån textproduktion, talskrivning och namnförslag till språkhistorialektioner, språkvårdsfrågor och undertexter.⁠

Okej, det låter verkligen spännande. Men hur hamnar en språkvetare hos Svenska Byggnadsvårdsföreningen?⁠

– Jag såg att ni sökte en praktikant inom kommunikation och sociala medier och kände att det passade mig perfekt. Det är också det bästa med att arbeta med det svenska språket, att få hamna i olika typer av branscher och få nya erfarenheter. Svenska språket används ju överallt.⁠

Har du någon egen erfarenhet av byggnadsvård?⁠

– Nej, tyvärr inte får jag säga. Av det lilla jag fått lära mig hittills verkar det dock vara väldigt spännande och en nyttig kunskap att ha.⁠

Vad är byggnadsvård för dig?⁠

– Det känns som ett väldigt stort område,. men som fotbollsspelande språkvetare finns det flera saker som jag kan koppla till byggnadsvård. Majoriteten av klubbarna i de lägre divisionerna har oftast äldre byggnader som har någon form av historia och koppling till platsen. Det blir en sorts identitet för klubben, och även samhället omkring, som verkligen är värd att bevara. Och på samma sätt som en språkvetare är intresserad av dåtidens språk för att tackla nutida språkfrågor är en byggnadsvårdare intresserad av traditionella tekniker för att tackla dagens byggnadsfrågor.⁠

Vi önskar Gustav hjärtligt välkommen till Svenska Byggnadsvårdsföreningen.

keyboard_arrow_up