fbpx

6 God Jul önskar: Helena Dahl

Foto: Helena Dahl 2021, helenastorp

Just nu spenderar jag rätt mycket tid i det där rummet uppkrupen i soffan med en kaffe och brasa som värmer gott.

Den lilla före detta barnvaktstugan i Värmland byggdes 1901. Här har Helena spenderat mycket tid att försöka återskapa den äldre atmosfären. Foto: Helena Dahl 2021, helenastorp

Vi har lagt en intensiv renoverings period bakom oss och tänker gå all in på att njuta av julen nu, det kan ju ta på krafterna att bo i ett över hundra år gammalt hus, det är en hel del som går sönder, behöver vårdas, åtgärdas och tas hand om, men jag skulle aldrig bytta ut det mot något annat, i mitt hus sitter det liv i väggarna, det andas historia och trygghet.

I fönstret en halmstjärn och alldeles ovanför, en apelsingirlang. Foto: Helena Dahl 2021, helenastorp

Jag förundras över hur vårat hus har stått pall i över hundra år, jag funderar och tänker ofta på de människor som levt och verkat här, dom människor som satt sinna spår här hemma hos mig, har deras fötter frusit lika mycket som mina gör då jag trippar över trägolvet tidigt en morgon för att i lugn och ro dricka en kopp kaffe, vilka händer har huggit virket som skapat mitt hus och dess trygga famn.

Hallen välkomna med levande ljus, snart ser även en hyacint ut att vara redo att slå ut. Foto: Helena Dahl 2021, helenastorp

Och så ibland slår den till mig, den där  otroliga tacksamheten för att jag får ta hand om det här huset, som jag till en börjar inte alls kom överens med, men som med tålamod stått pall genom alla förvandling jag utsätt henne för, nu är det som en varm och trygg famn att komma hem till (även om jag emellanåt vill sälja henne😂🙈) tänk vad ett hus kan ge, kanske är det vad vi gör det till och vad vi fyller våra hus med, men ändå, jag tycker så mycket om henne och hon är en utav mina trygga punkter i livet❤️

Foto: Helena Dahl 2021, helenastorp

 

Helena Dahl, medlem i Svenska byggnadsvårdsföreningen, följ Helenas konto: helenastorp på Instagram!

Foto: Helena Dahl 2021, helenastorp

>>>Se hela julkalendern här<<<

keyboard_arrow_up