fbpx

Föredrag om energiåtgärder på gamla hus

Chico Hovedskov Crafoord, byggnadsingenjör och rådgivare på Slöjd & Byggnadsvård, resonerar kring vilka energibesparande åtgärder som är varsamma för huset och samtidigt har effekt på energiåtgången med fokus på fönster, ytterväggar och installationer. Hur gör man rätt och vad ger mest effekt per investerad krona?

Föredraget fokuserar på träbebyggelse fram till 1950-talet. Det börjar med en inblick i vad man absolut inte bör göra och vad dessa åtgärder har kostat samt vilka merkostnader man drar på sig då man försöker att spara energi i gamla hus. Gamla hus bör läcka värme för att kunna ”torka” då de har en massiv stomme och fukten kan vandra fritt i konstruktionen.

Myten att gamla fönster läcker enorma mängder energi kommer att avlivas och siffror kommer att visa hur bra gamla fönster egentligen är. Efter föreläsningen bör man kunna kritiskt granska siffror som berör förbättringar på energiförbrukningen som man bombarderas av som husägare. Man får helt enkelt ett verktyg att hantera en massiv reklam som oftast ger sken av att vara fakta. Föredraget arrangeras i samarbete med Svenska byggnadsvårdsföreningen och sker både digitalt och live på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs.

Talare: Chico Hovedskov Crafoord
Datum och tid: 17 november kl 13.30 – 14.30
Plats: Slöjd & Byggnadsvård, Otto Salomons väg 4, 448 92 Floda

Länk till inbjudan

Länk till föredraget

keyboard_arrow_up