Blindbotten i dala-härbre

Frågeställare: Max

Hej! Jag ska isolera ett timmerhärbre i Dalarna underifrån och undrar vad jag ska välja för blindbotten? Huset vilar på stenar i hörnen och luften strömmar fritt under. Just nu ligger endast ett helt oisolerat tjockt trägolv och jag har tänkt stärka upp det med reglar under och lösull av cellulosa. Frågan är bara, vad ska jag ha för blindbotten? Hade gärna jobbat med skivor och sluppit råspont men vill ju samitidigt att huset ska vara diffusionsöppet. Funkar det med enkla oljehärdade trossbottenskivor av typen man kan hitta på alla byggvaruhus? Jättetacksam för svar! / Max

Svar:

Oljehärdade skivor är ju inte direkt ett traditionellt material men fungerar tekniskt för uppgiften att hålla fyllningen på plats. Vid eventuella framtida vattenläckor håller skivmaterialet kvar fukten i fyllningen längre än en traditionell blindbotten med brädor. Om den historiska känslan är viktig, eller om byggnaden är kulturhistoriskt värdefull kanske man det vara ytterligare argument att välja brädor. 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

januari 2020
mars 2020
Inget evenemang hittades!