fbpx

Återanvändning av Ecofiber

Hej,
Jag håller på att bygga om ett hus där jag haft Ecofiber på vinden. Den fibern tänkte jag återanvända och lägga i golvbjälklaget istället. Hur mycket kan jag kompaktera fibern när jag lägger den i golvet eller ska jag bara lägga dit den fluffigt? Golvbjälklaget blir med 195 mm reglar.
Alternativet är att lägga träfiberskivor, men jag tycker det verkar dumt att slänga bort Ecofibern, den ser fin ut trots 20 år på vinden.

Svar:

Inget problem att återanvända ekofibern. Dessutom resurshushållande! Använd ansiktsmask – det kan damma en del av gammal fyllning. Bjälklagsfyllning får gärna vara tung så att ljudisoleringen mellan våningarna blir bra. Därför använde man putsrester, kolstybb och annat förr i tiden. Det är också en anledning att packa fyllningen ordentligt.

keyboard_arrow_up