Vitt pulver: hussvamp/mögel?

Frågeställare: Emma
Hej! Vi skulle riva ett valv som var tillbyggt av förra ägarna på en befintlig karm. De hade satt träbitar och spånskivor/plywood för att forma ett valv. När vi tog bort skivan på ena sidan så var det som ett vitt pulver och spindelnät på träbitarna innanför. Vi undrar förstås vad detta är, vad vi gör åt det! samt om det kan betraktas som dolt fel då vi haft huset bara i 2 månader. Tacksam för snabbt svar!

Svar:
För att kunna yttra sig tvärsäkert i denna fråga skulle man behöva göra en noggrannare undersökning. Men med ledning av positionen mellan två bostadsrum, de omkringliggande materialens utseende och den otypiska formen för mögelangrepp så kan du vara ganska säker på att det inte är någon fara. Sannolikt har snickaren som byggde valvet återanvänt virke som varit bestruket med något sedan tidigare när han byggde formen till valvet.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

mars 2020
april 2020
maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!