fbpx

Tapetsera vardagsrum renoverat på 50-60-talet

Jag bor i ett hus byggt i slutet av 30-talet och större renovering och tillbyggnad gjord 50-60-tal. I vardagsrummet kan jag se bakom elementen och vid fönsterfodren att det är någon form av träfiberskiva som man har tapetserat på. Det är tre lager tapet på vad jag kan se och sista renoveringen så har det målats på tapeten. Jag har nu tänkt tapetsera om med papperstapet. Underlaget just nu är ganska bulligt på sina ställen vilket jag tror beror på spackel över tapetskarvar (baserat på hur det såg ut i ett annat rum i huset när vi tapetserade om) och börjar man dra i tapeten så släpper den hyfsat lätt med undantag för det understa lagret. Ska jag låta alla tapetlager vara kvar och hur jämnar jag då till ytan på bästa sätt eller ska jag riva bort allt ner till skivmaterialet och hur jämnar jag då bäst till den ytan? Det jag oroar mig för med ytterligare ett tapetlager är att de undre lagren sitter för dåligt. Kan man undvika en massa spackel på något sätt?

Svar:

Tyvärr är den här frågan svår att besvara utan att inspektera  på plats. Kontakta dina länsombud och be om en rekommendation till en erfaren målare som kan komma och titta på plats.

keyboard_arrow_up