fbpx

Byggnadsvård i Gävleborg

Här hittar du information om byggnadsvård i Gävleborg. Hitta föreningar & nätverk, butiker, kulturarv i fara och länsombud nära dig.

Byggnadsvård i Gävleborg

Här hittar du information om byggnadsvård i Gävleborg. Hitta föreningar & nätverk, butiker, kulturarv i fara och länsombud nära dig.

Föreningar & nätverk i Gävleborg

Byggnadsvårdsnätverk

Länsmuseet Gävleborg

Länsmuseet Gävleborg har över 70 års erfarenhet av 10 000 års historia. Här finns samlingar som omfattar omkring 1 miljon fotografiska bilder, 5 kilometer arkivhandlingar och 50 000 föremål.

Byggnadsvårdsnätverk

Gävle Gille

Hembygdsföreningen Gävle Gille verkar för bevarande av natur och kulturhistoriskt värdefulla områden, byggnader och föremål, vidgandet av kunskaper om nutida Gävle och stöd till vetenskap och forskning.

Byggnadsvårdsnätverk

Nätverket för byggnadsvård i Gävleborg

Nätverket är en ideell förening som består av företag verksamma inom byggnadsvård i Gävleborgs län. Samtliga företag har särskild kompetens inom just byggnadsvård och har erfarenhet av att arbeta med restaurering av kulturhistoriskt värdefulla byggnader.

Byggnadsvårdsbutiker i Gävleborg

Gula listan i Gävleborg

Gula listanHotat

Spikfabriken i Valbo

Län: Gävleborg Ort: Gävle Området vid Gavleån har länge varit föremål för industriverksamhet. Redan på 1700-talet anlades både kvarn och…
Gula listanHotat

Värdshuset Pilgrimen

Värdshuset Pilgrimen i Kårböle är från 1890-talet. Fastighetsägaren har lämnat in en rivningsansökan för att riva och flytta huset till annan ort…

Gula listanRivet

Öster 11:4/Staketgatan 65

Norra Fiskargatan 18/Staketgatan 65, är den enda kvarvarande fastigheten med bevarad innergård som återstår av det gamla i stadsdelen Öster. Huvudbyggnaden uppfördes 1870, och byggdes på 1913. Gävle kommun köpte in fastigheten för ett par år sedan, och den står nu och förfaller.

Gula listanHotat

Statts annex m fl, Hudiksvall

Den planerade framdragningen av ett dubbelspår genom Hudiksvall hotar en rad kulturhistoriskt intressanta byggnader, som t ex Stadshotellets annex och gamla Folkets Hus…

Gula listanRäddat

Hofors 6:84

Uppdateringar 24-06-2013: Nu är det tidigare rivningshotade hyreshuset på Hantverkargatan 11 i Hofors sålt och räddat från rivningshotet. Den nya ägaren, Svealandsbostäder AB, har beslutat att renovera byggnaden.

RivetGula listan

Villa Sjötorp

Uppdaterad juni 2016: Gävle hamn får inget rivningslov för Villa Sjötorp. Det står nu klart efter Samhällsbyggnadsnämnden sammanträdde på onsdagen där nämnden röstade emot rivning och för att den gamla sommarvillan ska få stå kvar. Mycket glädjande…

Gula listanRivet

Norra Idrottsplatsen

Rivningshotad. Kommunens detaljplan överklagades av några eldsjälar/närboende men Regeringen har avslagit överklagan i februari 2009 för att bygga på Norra IP.

Gula listanHotat

Strömvallen

Rivningshotad. Fastighetsbolaget Fastpartner har presenterat sitt förslag och kommunen har i sin tur presenterat underlaget till ett planprogram. Fastighetsbolagets innebär: En rivning av den gamla läktaren, och eventuellt att den efter rivning infogas i den nya…