Nominera till Årets byggnadsvårdare!

Aktuellt, Blogg, Nyheter

Utmärkelsen Årets byggnadsvårdare delas ut av Svenska byggnadsvårdsföreningen till en person, ett företag, en organisation eller en förening som på ett förtjänstfullt sätt gjort en insats för byggnadsvården i Sverige. Det kan till exempel vara:

  • En privatperson som skriver insändare, bloggar eller på annat sätt synliggör sina frågor i media Eller en stats- eller kommunanställd som i sitt arbete står upp för och försvarar de allmänna intressena. Kanske är det en förening, eller enskild person, som kämpar för att de för orten så typiska byggnaderna ska få finnas kvar, vårdas och bevaras.
  • Någon som varje ledig stund varsamt renoverar sitt 1800-talstorp. Eller det lilla företaget som tillverkar traditionella färger, handtryckta tapeter eller beslag i tidstypiska stilar och som genom sina produkter hjälper andra att vårda. Kanske är det den entusiastiska grannen som lyckats övertyga hela bostadsrättsföreningen om charmen och fördelarna med att renovera originalfönstren istället för byta ut dem mot nya.
  • Företaget som genom sitt koncept visar hur tidigare generationers kunskaper om beprövat byggande går att kombinera med den moderna familjens behov. Eller universitetet som satt byggnadsvård i läroplanen. Kanske är det arkitekten som genom sin nytänkande planering varit med och utvecklat småstaden med hänsyn till frågor som bostäder, offentliga rum och infrastruktur.

Skicka in din nominering här

Ta en titt på tidigare vinnare