Malingsbo 29 juni – 5 juli

Malingsbo herrgård

DALARNA. I år hålls det första byggnadsvårdslägret på Malingsbo herrgård. Fokus ligger på kakelugnar och om du vill kan du ta med dig familjen som semestrar medan du själv arbetar.

Malingsbo herrgård ligger i det lilla samhället Malingsbo i Dalarna. Herrgården är från tidigt 1700-tal och byggd i karolinerstil. Flera flyglar och ett antal ekonomibyggnader finns kvar, bland annat ett unikt sädesmagasin, en så kallad kornskruv.

Lägret erbjuder familjer att bo tillsammans. Mot en extra avgift för mat och logi kan familjerum, alternativt egen stuga, ordnas inom herrgårdsområdet. Stugan kostar 871 kr/natt och kan bokas efter kontakt med lägerledaren.

Under sommarens byggnadsvårdsläger får du teoretisk och praktisk handledning i följande moment:

  • Renovering av kakelugnar- uppmärkning, demontering, tegelkapning, murning, kakelsättning, fogning
Klicka här för inbjudan i PDF

 

KOMMUNIKATION
Bil: Från Västerås, norrut väg 66 mot Sälen. Efter 26 km sväng vänster till väg 233 mot Skinnskatteberg. Efter 35 km sväng vänster till väg 68 och direkt höger in på väg 233 mot Kopparberg. Efter 13 km sväng mot Malingsberg och följ skylt mot Herrgård Ekomuseum ⌘.

Kollektivt: Närmaste station är Ludvika eller Smedjebacken. Kontakta lägerledare för hämtning.

MAT
Lunchen ordnas av lägerledare. Middagen lagas gemensamt av deltagarna. Kom ihåg att ange eventuell specialkost senast 1 vecka innan.

LOGI
Lägerdeltagarna bor på Malingsbo herrgårds pensionat eller i stuga i en- eller tvåbäddsrum (våningssäng eller vanlig.) Boendet ligger på lägerområdet. Kuddar och täcken finns. Ta med handduk och sängkläder. Sängkläder går annars att hyra för 120 kr/pers. Tvättmaskin, bastu och grill finns på området. Sällskapsspel som krocket, kubb och boccia finns att låna. Avstånd till badsjö är 100 meter.

UTRUSTNING ATT TA MED
Skyddsskor med stålhätta, handskar och skyddsglasögon.

HAR DU FÅGOR OM LÄGRET?
Kontakta:
Lotta von Schéele
0739 67 11 76
lotta.vonscheele@malingsbofastighet.se

 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
maj 2020
maj 03 2020

Jättegrönt

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Tunnbindaregatan, Linköping, Sverige
Inget evenemang hittades!
Visa fler