fbpx

Isolering av yttertak

Frågeställare: Håkan
Planerar att isolera en inglasad veranda på vårt gamla småländska torp. Fönsterpartierna är kopplade och ok. Isolering av bröstningar går enkelt. Mitt problem är taket eftersom jag inte kan få någon fungerande luftspalt. Jag kan påminna mig att jag har läst att cellulosafiber dikt mot yttertakspanelen och utan luftspalt(”parallelltak”)fungerar. Är det så? Det känns otryggt med diff.- spärr eftersom fuktvandringen är reversibel. Tex på våren är det ofta kallare inne än ute när vårsolen värmer yttertaket. Cellulosaisoleringen måste kunna avge fukt. Yttertaket har tegelpannor. Vad anser ni om denna lösning?
Montagemässigt vill jag helst jobba med skivor. Finns det och var finner jag i så fall det? Något annat förslag?

Svar:
Vad har du under tegelpannorna, är det stickor eller näver så funkar det med cellulosafiber utan diffspärr. Är det tjärpapp så är det osäkert. Cellulosaskivor finns att köpa hos Byggfirman och Wederslövs byggnadsvård, se www.byggnadsvardqvarnarp.se.

keyboard_arrow_up