fbpx

Grålumppapp under skurgolv?

Vi har ett hus från 1925. Nu har vi tagit bort alla lager golv och kommit ner till trägolvet som har smala brädor och är fullt med fläckar och spik. Vi skulle vilja lägga på ett nytt trägolv, helst ett skurgolv. Vi var ett tag inne på att lägga in ett färdigbehandlat golv och fick då rekommendationen att lägga grålumppapp emellan. Men är det möjligt att lägga papp mellan golven och ha skurgolv eller blir pappen förstörd av vattnet? Blir det för fuktigt mellan golven? Det är källare under.

Svar:

Grålumppappen tar upp ojämnheter och ljuddämpar mellan golven. Till skillnad från modern underlagsfoam är lumppappen hygroskopisk och stänger därmed inte in eventuell fukt. Trots det är det klokt att skura med urvriden mopp så att inte onödigt mycket vatten kan rinna ned utefter kanterna. Ett vällagt, spontat, massivt trägolv av god kvalitet får inte öppna springor mellan brädorna där vatten kan rinna igenom.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler