fbpx

Fönsterbrädor?

Frågeställare: Blomman
Vi har ett timrat västerbottenshus från senare delen av 1700-talet. Eftersom vi nu renoverar undrar jag om det över huvud taget är tidsenligt med fönsterbrädor på den tiden och hur de i så fall såg ut.

Svar:
Om du med fönsterbräda menar en bräda på konsoler som sitter innanför fönstersmygen för att ge plats åt blomkrukor så är det inte särskilt tidsenligt, varken för 1700- eller 1800-talet. Det är något som främst varit vanligt omkring mitten av 1900-talet. Däremot så hade man inte foder runt hela fönstret heller som är vanligast idag. Traditionellt har fönstren avslutats nedtill med en profilerad kant på fönsterbänken. Bildexempel på detta kan du hitta på www.hallahus.se under fliken Följ en restaurering/Interiör.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler