fbpx

Dreva gammal timmerstomme med fårull ?

Frågeställare: Mats Jonsson, Viktoria Engström
Vi har monterat ner ett väldigt fint bevarat timmerhus ifrån sekelskiftet ca 150 kvadrat, detta är buntat och uppmärkt. Vi har dock en fundering över drevningen mellan stockarna ? Kan vi använda fårull till detta och behöver den i så fall behandlas på något sätt ? Vi har nämligen tillgång till fårull. I Norge skall det vara ganska vanligt att dreva med fårull, vi har dock inte hittat något speciellt skrivet om det. Vi har också funderat på lindrev, detta verkar dock vara ganska dyrt men praktiskt om man köper på rulle och i princip rullar ut på stocken och kapar.

Är fårull bra som drevning eller är det mycket jobb med den, skall den tvättas, kardas, ohyrebehandlas eller kan man använda den som den är och bara lägga dit ?

Vore jättetacksam för ett svar angående detta.

Svar:
Det låter som om det skulle kunna funka men jag skulle definitivt ta reda på mer fakta. Vänd er till vår kompisförening i Norge, www.fortidsminneforeningen.no och fråga dem.
Däremot kan jag rekommendera lindrev på rulle. Lättarbetat, beprövat och en liten kostnad i sammanhanget. Priserna skiljer sig nog mellan de olika byggnadsvårdsbutikerna. Om du är medlem hos oss får du också rabatt i utvalda butiker.

keyboard_arrow_up