fbpx

Sommarläger för byggnadsvårdare

Att ligga i hängmattan hela semestern är inget för den som är intresserad av byggnadsvård: sommaren är den bästa tidpunkten för att få saker gjorda! 1992 anordnade Svenska Byggnadsvårdsföreningen sitt första Byggnadsvårdsläger. Sedan dess har mer än 2000 deltagare på mer än 200 läger tagit chansen att på ett handfast sätt lära sig mer om traditionella hantverk, träffa nya vänner och samtidigt vara med och bevara kulturarvet.

Uppdatering

Felaktiga datum i Byggnadskultur 21:1

Till dig som vill anmäla dig till:

Malingsbo, lägret äger rum 13-20 juni (står 29 juni – 5 juli i flyer)

Årås, lägret äger rum 20-24 och 27-30 juni (står 21 juni – 2 juli i flyer)

Pallars, lägret äger rum 2-13 augusti (står 1-31 augusti i flyer)

Österbybruks kalkputsläger,  lägret äger rum 27 juni – 3 juli (står 28 juni – 3 juli i flyer)

Österbybruks måleriläger, lägret äger rum 15 – 21 augusti (står 16-21 juni i flyer)

Åk på läger med oss!

Har man själv ett gammalt hus är byggnadsvårdslägren ett bra sätt att lära sig mer om hur man restaurerar med hjälp av metoder som använts länge och som man därför vet fungerar. Under lägren varvas praktiskt bygghantverk med föredrag och utflykter där målet är att ge deltagarna en lärorik och unik upplevelse.

2021 erbjuder Svenska byggnadsvårdsföreningen åtta olika läger. Deltagarna kommer bland annat att få lära sig mer om kakelugnsrenovering, restaurering av herrgårdsmiljö, timring, växthusrenovering, fönsterrenovering, putsarbeten, slamfärgstillverkning, skifferläggning, schablonmålning och mycket mer. De olika lägren har olika profil och inriktning beroende på vilken typ av objekt man arbetar med.

Våra läger är mycket populära och platserna går snabbt åt. Alla anmälningar hanteras i turordning, invänta bekräftelsemail på din anmälan, detta sker max en vecka efter anmälningstillfället.

Rutiner för att undvika smittspridning på byggnadsvårdsläger

Dessa allmänna råd är generella rekommendationer om hur smittskyddslagen kan tillämpas under våra byggnadsvårdsläger, och beskriver hur man kan göra för att undvika smittspridning.

1. Informera lägerdeltagarna om vad ni gör för att undvika smittspridning.
2. Erbjud, om möjligt, deltagarna enkelrum.
3. Håll avstånd till varandra. Markera avstånd vid arbetsstationer.
4. Erbjud möjlighet till handtvätt med tvål och vatten.
5. Placera ut handsprit på strategiska platser.
6. Var utomhus så mycket ni kan. Placera arbetsstationerna ute istället för inne, om möjligt.
7. Begränsa antalet besökare på lägret.
8. Personer över 70 år och de som tillhör andra riskgrupper bör begränsa sina fysiskt nära kontakter med andra och helt undvika att åka med kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel.

Klicka här för Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd och rekommendationer.

Priser, byggnadsvårdsläger 2021

Medlem 5450 kr
Studerande medlem 4 600 kr

Observera att du måste vara medlem i föreningen för att kunna delta på våra läger. Är du inte medlem kan du kryssa i rutan “jag vill bli medlem” när du anmäler dig till lägret, så ordnar vi det.

Till anmälan

Att tvingas avboka sin plats på lägret är aldrig roligt, men ibland nödvändigt. Det medför dock alltid merarbete och kostnader för oss och den lokala lägerarrangören. Av den anledningen har vi vissa villkor för avbeställningen, som du godkänner när du genomför bokningen.

Kom ihåg att omgående kontakta vårt kansli om du vill göra en avbeställning!

Är lägret fullt?

Våra läger är mycket populära, därför fylls platserna snabbt upp. På de läger som rubriceras med “Endast reservplats” kan du fortfarande ansöka om detsamma. På de läger som rubriceras med “Fullt”, har vi stängt anmälan.

AVBESTÄLLNINGSVILLKOR
Avbeställning tidigare än 30 dagar före lägerstart – deltagaravgift återbetalas, dock ej anmälningsavgift.

Avbeställning tidigare än 14 dagar före lägerstart – 50% av den totala lägeravgiften återbetalas, dock ej anmälningsavgift.

Avbeställning 14 dagar eller senare före lägerstart – ingen återbetalning av deltagar- och anmälningsavgift.

Vid sjukdom där deltagaren kan uppvisa läkarintyg görs undantag.

KONTAKT
hannes.granberg@byggnadsvard.se
08 – 30 37 85

Anordna ett byggnadsvårdsläger?

Här kan du läsa mer om hur det går till att anordna ett eget byggnadsvårdsläger tillsammans med Svenska byggnadsvårdsföreningen. OBS! Vill du arrangera läger 2021 behöver vi din ansökan senast 1/11 2020.

Byggnadsvårdsläger 2021

BloggByggnadsvårdsläger

Arrangera eget läger

Vi får varje vecka förfrågningar från personer som vill anordna byggnadsvårdsläger tillsammans med oss. Är du en av de som är intresserade? Här kan du läsa mer om hur det går till!

Byggnadsvårdsläger

(Endast reservplats) Malingsbo 13 – 20 juni 2021

(Endast reservplats) DALARNA Malingsbo herrgård ligger i det lilla samhället Malingsbo i Dalarna. Herrgården är från tidigt 1700-tal och byggd i karolinerstil. Flera flyglar och ett antal ekonomibyggnader finns kvar, bland annat ett unikt sädesmagasin, en så kallad kornskruv.

Håll musen över markörerna så visas etiketter.

Så här kan ett läger se ut

Meny