Sommarläger för byggnadsvårdare

Att ligga i hängmattan hela semestern är inget för den som är intresserad av byggnadsvård: sommaren är den bästa tidpunkten för att få saker gjorda! 1992 anordnade Svenska Byggnadsvårdsföreningen sitt första Byggnadsvårdsläger. Sedan dess har mer än 2000 deltagare på mer än 200 läger tagit chansen att på ett handfast sätt lära sig mer om traditionella hantverk, träffa nya vänner och samtidigt vara med och bevara kulturarvet.

Åk på läger med oss!

Har man själv ett gammalt hus är byggnadsvårdslägren ett bra sätt att lära sig mer om hur man restaurerar med hjälp av metoder som använts länge och som man därför vet fungerar. Under lägren varvas praktiskt bygghantverk med föredrag och utflykter där målet är att ge deltagarna en lärorik och unik upplevelse.

2020 erbjuder Svenska byggnadsvårdsföreningen sex olika läger från Jamtli i norr till Näverkärr i söder. Deltagarna kommer bland annat att få lära sig mer om fönsterrenovering, dekorationsmålning, återskapande av en herrgårdspark och slamfärgstillverkning. De olika lägren har olika profil och inriktning beroende på vilken typ av objekt man arbetar med.

Anmälan är nu öppen och det är först till kvarn som gäller. Vissa av lägren är väldigt populära, så dröj inte med din anmälan.

Priser 2020

Medlem 4450 kr
Studerande medlem 3 600 kr
Trädgårdsläger en helg 1900 kr eller två helger 3500 kr

Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på våra läger. Medlemskap löser du här

Anordna ett byggnadsvårdsläger?

Här kan du läsa mer om hur det går till att anordna ett eget byggnadsvårdsläger tillsammans med Svenska byggnadsvårdsföreningen. OBS! Vill du arrangera läger 2020 behöver vi din ansökan senast 1/11 2019.

Byggnadsvårdsläger 2020

BloggByggnadsvårdsläger

Arrangera eget läger

Vi får varje vecka förfrågningar från personer som vill anordna byggnadsvårdsläger tillsammans med oss. Är du en av de som är intresserade? Här kan du läsa mer om hur det går till!

Byggnadsvårdsläger

Årås byggnadsvård 21 juni – 2 juli 2020

VÄSTRA GÖTALAND. Årås Säteri ligger i Ulricehamns kommun, på gränsen mellan Västra Götaland och Jönköpings län. Säteriet har under många år fått förfalla men togs 2011 över av Bygdegårdsföreningen Årås Kvarn som sedan dess restaurerar det en gång så ståtliga säteriet.

Byggnadsvårdsläger

Årås trädgård 12 – 14 juni 2020

VÄSTRA GÖTALAND. Årås Säteri har under många år fått förfalla, men togs 2011 över av Bygdegårdsföreningen Årås Kvarn som sedan dess restaurerar det ståtliga säteriet, till stor del genom byggnadsvårdsläger.

Byggnadsvårdsläger

Årås trädgård 8 – 10 maj 2020

VÄSTRA GÖTALAND. Årås Säteri har under många år fått förfalla, men togs 2011 över av Bygdegårdsföreningen Årås Kvarn som sedan dess restaurerar det ståtliga säteriet, till stor del genom byggnadsvårdsläger.

Byggnadsvårdsläger

Näverkärr FULLBOKAT

BOHUSLÄN. OBS! Lägret är nu fullt. För första gången blir det byggnadsvårdsläger på Näverkärr. Mitt i stenbrottens Bohuslän ligger det hus som är lägerobjekt i år. Huset har stått kallt i många år och syllen är rutten, kanske hittar lägerdeltagarna några spännande skadedjur i det gamla virket?

Byggnadsvårdsläger

Malingsbo 29 juni – 5 juli

I år hålls det första byggnadsvårdslägret på Malingsbo herrgård. Fokus ligger på kakelugnar och vill du kan du ta med dig familjen som semestrar medan du själv arbetar. Lägret erbjuder familjer att bo tillsammans.

Håll musen över markörerna så visas etiketter.

Så här kan ett läger se ut

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
maj 2020
maj 03 2020

Jättegrönt

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Tunnbindaregatan, Linköping, Sverige
Inget evenemang hittades!
Visa fler