fbpx

Sommarläger för byggnadsvårdare

Att ligga i hängmattan hela semestern är inget för den som är intresserad av byggnadsvård: sommaren är den bästa tidpunkten för att få saker gjorda! 1992 anordnade Svenska Byggnadsvårdsföreningen sitt första Byggnadsvårdsläger. Sedan dess har mer än 2000 deltagare på mer än 200 läger tagit chansen att på ett handfast sätt lära sig mer om traditionella hantverk, träffa nya vänner och samtidigt vara med och bevara kulturarvet.

Anmälan till 2022-års byggnadsvårdsläger öppnar under våren 2022.

Åk på läger med oss!

Har man själv ett gammalt hus är byggnadsvårdslägren ett bra sätt att lära sig mer om hur man restaurerar med hjälp av metoder som använts länge och som man därför vet fungerar. Under lägren varvas praktiskt bygghantverk med föredrag och utflykter där målet är att ge deltagarna en lärorik och unik upplevelse.

Våra läger är mycket populära och platserna går snabbt åt. Alla anmälningar hanteras i turordning, invänta bekräftelsemail på din anmälan, detta sker max en vecka efter anmälningstillfället.

Priser

Medlem 5450 kr
Studerande medlem 4 600 kr

Observera att du måste vara medlem i föreningen för att kunna delta på våra läger. Är du inte medlem kan du kryssa i rutan “jag vill bli medlem” när du anmäler dig till lägret, så ordnar vi det.

Att tvingas avboka sin plats på lägret är aldrig roligt, men ibland nödvändigt. Det medför dock alltid merarbete och kostnader för oss och den lokala lägerarrangören. Av den anledningen har vi vissa villkor för avbeställningen, som du godkänner när du genomför bokningen.

Kom ihåg att omgående kontakta vårt kansli om du vill göra en avbeställning!

Är lägret fullt?

Våra läger är mycket populära, därför fylls platserna snabbt upp. På de läger som rubriceras med “Endast reservplats” kan du fortfarande ansöka om detsamma. På de läger som rubriceras med “Fullt”, har vi stängt anmälan.

AVBESTÄLLNINGSVILLKOR
Avbeställning tidigare än 30 dagar före lägerstart – deltagaravgift återbetalas, dock ej anmälningsavgift.

Avbeställning tidigare än 14 dagar före lägerstart – 50% av den totala lägeravgiften återbetalas, dock ej anmälningsavgift.

Avbeställning 14 dagar eller senare före lägerstart – ingen återbetalning av deltagar- och anmälningsavgift.

Vid sjukdom där deltagaren kan uppvisa läkarintyg görs undantag.

KONTAKT
hannes.granberg@byggnadsvard.se
08 – 30 37 85

Anordna ett byggnadsvårdsläger?

Här kan du läsa mer om hur det går till att anordna ett eget byggnadsvårdsläger tillsammans med Svenska byggnadsvårdsföreningen. OBS! Vill du arrangera läger 2022 behöver vi din ansökan senast 18/10 2021.

Byggnadsvårdsläger 2021

BloggByggnadsvårdsläger

Arrangera eget läger

Vi får varje vecka förfrågningar från personer som vill anordna byggnadsvårdsläger tillsammans med oss. Är du en av de som är intresserade? Här kan du läsa mer om hur det går till!

Byggnadsvårdsläger

(Genomfört) Malingsbo 13 – 20 juni 2021

(Genomfört) DALARNA Malingsbo herrgård ligger i det lilla samhället Malingsbo i Dalarna. Herrgården är från tidigt 1700-tal och byggd i karolinerstil. Flera flyglar och ett antal ekonomibyggnader finns kvar, bland annat ett unikt sädesmagasin, en så kallad kornskruv.

Håll musen över markörerna så visas etiketter.

Så här kan ett läger se ut

Meny