fbpx

Ytbehandling parkettgolv

Vi äger en fastighet med en stor paradvåning som har varit festlokal och restaurang under flera decennier men som har varit tom sedan början av 2000-talet. Våningen är renoverad av föregående ägare för att hyras ut som lägenhet men vi kommer att hyra ut den för festliga sammanhang. Parkettgolvet (ek) ser nyslipat ut och antagligen behandlat? Parketten är fortfarande väldigt ljus och ser inte lackad ut.

Frågan är vilken ytbehandling som rekommenderas? Eftersom det kommer att vistas många människor i lokalen och som dessutom kommer att ha med ytterskor.

Svar:

Ek är hårt och lämpar sig bäst av alla träslag för den typen av slitage. Mest underhållsvänligt är att olja golvet, när det blir matt eller slitet oljar man bara om golvet efter rengöring. Det finns också linoljevax eller hårdvax som även det är relativt enkelt att underhålla. Lack är sista alternativet som dock kräver omslipning när det har blivit slitet. Kvalitéen på de olika oljeprodukterna varierar, bäst om ni konsulterar en erfaren parketgolvläggare som vet vilka produkter som håller.

Om golvet har någon behandling sen tidigare  behöver ni först ta reda på vad det är så att den nya behandlingen fungerar.

keyboard_arrow_up